Events

23 november 2018 Hooggeëerd Publiek – spreken voor volle zalen

Op 23 november verzorgde ik een webinar, geleid door Anouschka Verheij, over het boek. Een video daarvan kun je bekijken door op onderstaande knop te klikken.

In dit webinar kwam onder andere aan bod:

  • Vergeet de WHY, het gaat over WHO.
  • Niet de spreker is de held, maar het publiek. Jij bent hun mentor.
  • Verschuif de focus van wat je wilt vertellen, naar wat je wilt bereiken.
  • Het krachtigste sprekersgeheim is stilte.

NB: het webinar start op 5:20 van de video.

27 september 2018   Webinar: De manager als motivational speaker

Zet een presentatie neer die raakt en aanzet tot beweging

Alleen passie, mooie plaatjes en ‘inspirerende’ filmpjes zijn niet genoeg om een groep in beweging te brengen. Je moet niet alleen goed kunnen praten, maar ook weten wat je wilt bewerkstelligen, empathisch zijn en strategisch denken. Elke presentatie vraagt om een gerichte aansluiting bij het publiek waarvoor je spreekt. Alleen zo krijg je de weerklank die nodig is om echte verandering te bewerkstelligen.

In dit webinar laat ik aan de hand van het boek zien hoe je stap voor stap

  • je eigen ambitie bepaalt én die voor je presentatie
  • je publiek in kaart brengt zodat je er op in kan spelen
  • de etappes van je presentatie uitwerkt
  • verbaal én non-verbaal de juiste toon aan slaat of de juiste keuzes maakt in verbale én non-verbale communicatie

Datum  donderdag 27 september
Tijd 12.00 tot 12.45 uur

25 september 2018   Boekpresentatie in een circustent

IMG_0161

Voorjaar 2016 bedacht ik dat het een goed idee zou zijn om mijn ervaring als dagvoorzitter in boekvorm te delen met beginnende congressprekers. Een praktische compacte gids, in eigen beheer uit te geven, onder de titel: Spreken op een congres.

Ik zie als dagvoorzitter veel sprekers met bergen kennis die hun publiek niet weten te bereiken. Ontzettend jammer, want we hebben hun know-how hard nodig voor de hedendaagse complexe vraagstukken. Dus voegde ik een methode voor het máken van presentaties aan het boek toe, zodat je niet alleen nadenkt over wat je wilt vertellen, maar over wat je wilt bereiken, en vervolgens heel publieksgericht en strategisch je presentatie opbouwt. Vandaar de titel ‘Hooggeëerd Publiek’.

En nu is het af. Op mijn tafel ligt een prachtig vormgegeven boek van 300 pagina’s in vierkleurendruk. Het verschijnt officieel 5 september. En 25 september is de boekpresentatie. Ik doe dat natuurlijk in een circustent, dus er is plaats genoeg. Een ticket kost € 25 en dan krijg je uiteraard het boek, PLUS een masterclass van mij en de circusdirecteur. En wat te eten en te drinken. Bestel hier je toegangsbewijs + boek: https://lnkd.in/dZxFqk5