• Hooggeëerd publiek

  spreken voor grote groepen

Dit boek begeleidt je bij de stap naar een groter podium

Hooggeëerd publiek is een methode die start bij de voorbereidingen: 3 maanden, 3 weken, 3 dagen, 3 uur, 3 minuten en 3 seconden van tevoren. Je leert hoe een presentatie kan bijdragen aan je persoonlijke ambities en hoe je een goede publieksanalyse maakt, zodat je je publiek in duidelijke stappen overtuigt, verleidt, verrast, verbindt, betrekt en activeert.

Boekgegevens

Auteur: Judith de Bruijn
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Druk: 1e
Aantal pagina’s: 300
Uitgeverij: Vakmedianet
Verschijningsdatum: September 2018
EAN: 9789462762244

wat anderen zeggen

 • De titel doet wat kinderlijk aan, maar dit boek bevat een serieuze en doorwrochte methodiek om te leren een goede presentatie samen te stellen en te houden voor een grote groep. Duidelijk en slim. Prettige, doelgerichte maar ook ruim opgezette vormgeving.
  Drs. Sasja E.A. Nicolai
 • “Het ritme van het boek geweldig. Het geeft een heerlijke houvast als je bezig bent met die hele belangrijke presentaties. Per hoofdstuk is er een actielijstje dat concreet genoeg is om uit te voeren, zonder dat het een obligate tip is. Dit wordt ondersteund door een hele heldere vormgeving die Hooggeëerd publiek goed hanteerbaar maakt. Bovendien wordt het ondersteund door online materiaal, mocht dat beter aansluiten bij je leerstijl. Een geweldig boek.”
  Rock Lindeman, Faciliteer Atelier
 • “Recept voor succes. De indeling is bijzonder handig omdat het je gelijk een stappenplan of checklist geeft, het lijkt een beetje op een recept uit een kookboek. De auteur heeft een prettige, informele stijl van schrijven. De doelgroep voor dit boek is erg breed. Ik heb zelf een paar keer voor een grote zaal gestaan en had gewild dat ik toen dit boek al had gehad. Gebruik dit boek en je hooggeëerd publiek eet uit je hand!”
  Elly Stroo Cloeck – escia.nl
 • Het boek is top! Het is toepasbaar voor allerlei vormen van presentaties. Blinkt uit in helderheid van geven van adviezen. Erg praktijkgericht. Soms gewoon handig om weer te zien wat je (on)bewust al weet, maar zeker ook verrassend vanwege nuttige tips waaraan ik nooit gedacht had. Van harte aanbevolen en je verdient de kleine investering dubbel en dwars terug! 👍
  Roelof Oldenburger – strategisch adviseur Rijkswaterstaat

Overzicht van de hoofdstukken

downloads & video’s

1. Ambitie

In dit hoofdstuk bepaal je wat je met je presentatie wil bereiken. Je gaat met de organisatie van de bijeenkomst in gesprek en weegt af of dit podium voor jou de juiste plek is. Zo ja, dan heb je een helder en haalbaar doel voor ogen.

2. Route

De route is het fundament van je presentatie en bestaat uit etappes die je met het publiek aflegt om je doel te bereiken. In dit hoofdstuk bepaal je welke etappes daarvoor nodig zijn. De kernvraag daarbij is: wie is jouw publiek en hoe kun je inspelen op de behoeften?

3. Tools

In dit hoofdstuk voeg je inhoud toe aan je etappes. De kleur van een etappe helpt je bij het kiezen van werkvorm, taal en beeld. Je presentatie wordt zo een aantrekkelijk en afwisselend geheel. Tot slot ga je aan de slag met je slides,hand-outs en de techniek.

4. Oefenen

Dit hoofdstuk helpt je bij het voorbereiden van je non-verbale communicatie, laat je zien hoe je spreekkaartjes maakt en wat er 3 dagen van tevoren nog meer te regelen valt.

5. Check

Het is bijna zover. Maar eerst check je de gemaakte afspraken, je legt contact met de dagvoorzitter en andere sprekers, en richt je vervolgens op de sfeer en inhoud van de bijeenkomst, zodat je daar perfect op aansluit met je presentatie.

6. Uitstraling

Je staat bijna op het podium. Vol zelfvertrouwen en energie maak je contact met je publiek. Tenzij de spanning roet in het eten gooit. In dit hoofdstuk leer je hoe je je charisma vergroot en je spanning vermindert.

7. Opkomst

Dit is een heel kort hoofdstuk. Het beschrijft 3 seconden: de tijd die je nodig hebt voor een opkomst waarmee je direct het vertrouwen van het publiek krijgt door de manier waarop je loopt, staat, ademt, ontspant en kijkt.

8. Jouw verhaal

Het publiek wacht geïnteresseerd af wat je gaat zeggen. Hier eindigt mijn verhaal en begint dat van jou. En als alles achter de rug is, is het tijd om nog even terug te blikken.

flaptekst

Je staat klaar om het podium op te gaan, trekt je jasje recht, hoort hoe de dagvoorzitter je aankondigt, haalt diep adem en dan…. Spreek je vol vertrouwen en elan jouw hooggeëerd publiek toe. Dit boek bereidt je strategisch, inhoudelijk en praktisch voor op dat unieke moment.

Judith de Bruijn presenteert een nieuwe methode waarmee je in een grote zaal geweldige resultaten bereikt. De kern van de zaak is dat je het publiek centraal stelt. Je leert hoe je met hoofd en hart inspeelt op hun behoeften, zonder je eigenheid te verliezen.

Het boek is opgebouwd uit de voorbereidingen die je treft 3 maanden, 3 weken, 3 dagen, 3 uur, 3 minuten en 3 seconden voorafgaand aan je opkomst. Je leert hoe een presentatie echt kan bijdragen aan je persoonlijke ambities, hoe je een goede publieksanalyse maakt en je publiek in duidelijke stappen overtuigt, verleidt, verrast, verbindt, betrekt en activeert. Uiteraard komen alle bijzondere facetten van het spreken in een grote zaal aan de orde, Judith leert hoe je daar optimaal gebruik van maakt.

Hooggeëerd publiek is daarmee een complete en praktische methode voor wetenschappers, leidinggevenden, bestuurders, auteurs, ondernemers, consultants en ambtenaren die een presentatie mogen houden voor een grote zaal en de kans om iets in beweging te zetten volledig willen benutten.

introductievideo

ontvang mini-versie gratis

koop het boek

extra begeleiding

Schrijf je in en ontvang gedurende 8 weken eens per week gratis een hoofdstuk van de mini-versie van het boek Hooggeëerd Publiek.

Het boek is nu te koop bij Vakmedianet. Voor 23 uur besteld, volgende werkdag bezorgd. Gratis verzending.

Kun je nog wel wat ondersteuning gebruiken, in de vorm van persoonlijke begeleiding of een workshop? Ik kan je helpen!